Boek 'Anneke, zorgen om de zorg'

Je bent 35, apotheker, net moeder, en de diagnose luidt kanker. Ongeneeslijk. Waar loop je allemaal tegen aan? Wij, collega's van het IVM, willen haar verhaal in boekvorm uitgeven.

Sponsors Bereikt Doel
157 100,20% 15.000€
Sponsor dit project

Projectbeschrijving

In 2007 werd Anneke op 35-jarige leeftijd gediagnosticeerd met borstkanker. Na een intensief traject leek het gevaar in 2008 geweken. In 2011 bleek het echter opnieuw helemaal mis. Anneke had uitzaaiingen in botten, lever, longen en later ook in de hersenen. Als jonge moeder was haar vechtlust groot, als apotheker en leidinggevende bij het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik was haar kennis van de gezondheidszorg eveneens groot. Maar als patiënt liep ze tegen onbegrijpelijke zaken aan, organisatorische blunders, onvolledige dossiers, gebrekkige communicatie en de machteloosheid die je als patiënt in dat systeem ten deel valt. Met regelmatige updates hield ze haar collega's, familie en vrienden op de hoogte. Haar persoonlijke verhaal is zo beeldend, leerzaam en ontroerend, dat ze in overleg met haar werk besloot haar ervaringen toe te vertrouwen aan het papier. Het boek is af. Graag willen we haar boek laten redigeren, vormgeven en uitgeven. 

Hoe willen wij het geld besteden?

Een redacteur zal de tekst bewerken en nog toegankelijker maken. Vanuit het IVM zullen we er een voor- en nawoord voor schrijven. We zullen het boek laten vormgeven en drukken in mooie gebonden vorm en via de webshop van het IVM ook verkopen aan een breder publiek. We hebben uitgeverij Prelum bereid gevonden het boek te produceren en uit te geven. Een eerste druk van 1000 exemplaren is ons oogmerk. Donateurs die 29,50 euro doneren zullen bij doorgang van het project het boek toegezonden krijgen. Grotere donaties mogen natuurlijk ook! Mocht het bedrag niet bijeengebracht worden, maar wel 75% worden gehaald, dan legt het IVM het restant bij. Komt er minder binnen, dan restitueren wij de donaties. Komt er meer binnen, dan drukken we meer exemplaren.

Wanneer is het project echt geslaagd?

Het boek is het resultaat van dit project. Echt geslaagd is het als we 1000 exemplaren van het boek hebben verspreid. Een extra zou zijn als het boek in de boekhandels terecht komt.

UPDATE 10 OKTOBER: HET PROJECT IS GESLAAGD. VANAF VANDAAG LIGT HET BOEK IN DE BOEKHANDEL EN IS HET TE BESTELLEN VIA BOEKENWEBSITES EN VIA HET IVM (http://www.medicijngebruik.nl/product/detail/490). DE EERSTE OPLAGE IS 1000 EXEMPLAREN.

Zij weten waarom

Govert

Geen foto, wel aansporing aan anderen. Een 'document humain' is nodig

Sipco

Mooi initiatief, zeker ook van de steeds meelevende werkgever. Succes met deze actie.

OFI consuluancy international

hEEL VEEL STERKTE JON

Deel dit project

De mensen achter het project

Ruud Coolen van Brakel

Ruud Coolen van Brakel

directeur